Edirne’de Nereye Gidilir
Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Prehistorik dönemlerinden Osmanlı dönemine kadar pek çok eser sergilenmekte.
Türk İslam Eserleri Müzesi
Selimiye Cami avlusunda yer alan medresenin 14 odasında ve avluda Osmanlı dönemine ait eserler bulunur.
Selimiye Cami
Edirne Gezilecek Yerler denince elbette akla ilk gelecek yer Edirne Selimiye Camiidir. Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı ” ustalık eserim” dediği anıtsal yapı Sultan II. Selim’in isteği üzerine şehrin merkezinde bulunmaktadır. Ayasofya’nın kubbesinden daha büyüktür.
Saray-ı Cedid (Yeni Saray)
Sultan I. Murat tarafından yaptırılan ilk saray Fatih Sultan Mehmet tarafından tamamlandırıldı . Bab-ı Hümayun, Alay Meydanı, Babüssaade, Arz Odası,Cihannüma Kasrı, Kum Kasrı bölümlerinden oluşur.
Üç Şerefeli Cami
II. Murat tarafından 1443-1447 yılları arasından yaptırılmıştır. Yapı enine dikdörtgen planlıdır.
II. Bayezit Cami ve Kulliyesi
Mimar Hayreddin tarafından yapılan cami merkeze 2 km uzaklıktadır.
Yıldırım Bayezit Cami
Edirne’nin eski camisi konumundadır. Merkeze 3 km uzaklıktadır. 1400 yılında Yıldırım Bayezit tarafından yaptırılmıştır.
Sweti George Kilisesi
1880 yılında Kıyık semtinde inşa edilmiştir.
Rüstempaşa Kervansarayı
Sadrazam Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır.
Deveci Hanı Gaziler Helvası
Osmanlı hanlarının erken örneklerindendir.
Bedesten
Sultan I.Mehmet Çelebi, Eski Cami’ye vakıf olarak yaptırmıştır.
Edirne’de Ne Yenir
Edirne Ciğeri Tava, farkını tadınca alıcaksınız Yemeğin yanına muhteşem yakışan Mamzana. Edirne’nin en bilinen yemeği Kadınbudu Köfte. Gelecek en özel misafirlere muhteşem yemek Elbasan Tava. Çok yakından bildiğimiz Soğanlı Tavuk Yahni. Mutancana gibi meyveli yemek Zirva. Ciğer tavanın meşhur olduğu Edirne’de Ciğer Sarma. Osmanlı saray mutfağının zenginliklerinden nasibini almış bir yemek Kabak Bastı. Mutlaka denemeniz gereken Ispanak Mücveri. Kahvaltının baş tacı Akıtma. Anlatması ağız sulandıran Kandilli Mantı. Bir asil yemeği Zerde. Miras kalmış yediğinizde bir daha isteyeceğiniz Cevizli Oturtma. Bademli bambaşka bir Baklava.
Konaklama
Bütçenize ve zevklerinize göre bir çok otel, pansiyon ve az sayıda da olsa apart bulunmaktadır.
Ulaşım
Edirne Türkiye’nin kuzey batısında yer alan sınır kentidir ve İstanbul’dan 240 km, Çanakkale’den 230 km mesafede yer alır. Anadolu’dan gelenler için köprü veya feribot ile geçişe göre rota ayarlanmalıdır.
Alttaki Resimler bizim çekimimiz olmayıp www.edirnehaberci.com sitesinden alınmıştır. irtibat için gezbiraz @ gmail adresine yazabilirsiniz.