Şirince İzmir Selçuk’a bağlı Seçuk ilçesine 7 İzmir’e ise 87 km mesafede yer alan yemyeşil yamaçlara yayılan kırmızı kiremitli taş duvarlı ve beyaz boyalı evleri ile adı üstünde şirin bir köy.
NASIL GİDİLİR
Selçuk’tan Şirince’ye saat 07.00 – 10.00 arası her 20 dakikada bir, 10.00 – 18.00 arası 30 dakikada bir, 18.00 – 19.40 arası da her 20 dakikada bir minibüsler kalkıyor. Buraya İzmir’den aktarmalı gelecekler içinse İzmir otobüs terminalinden her 40 dakikada bir Selçuk’a otobüs kalkıyor.
Türkiye bu köyün adını haberlerde Maya takvimindeki kıyamet senaryoları sırasında duydu. Japonların akın ettiği köyde o gün tam bir turizm festivali yaşandı elbette. Zeytini, inciri, üzümü şarabı, envayi çeşit doğadan toplanmış otları ve bir çok ürünü ile sıkıldığınız şehir hayatından sizi tamamen uzaklaştırabilecek harika bir köy. Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi, Köy camisi, eski kiliselerin yanı sıra Köy evlerinin mimarisi güzel gezinizin keyfe dönüşmesi için yeterli olacaktır.
Geçmişi yaşayan ve size de yaşatacak bu köy 19. yüzyılın başlarında incir üretmi yapan bir rum köyüydü burası. Hiçbirinin diğerinin önünü kapamadığı çarpık kentleşmenin uğramadığı çoğu pansiyon ve butik otele dönüşmük harika bir atmosfer. Köye ilk girdiğinizde can sıkacak tek şey gereksiz otopark ücret sevdasının sonrasında cana yakın insanlar her biri hoş geldin diyerek karşılıyorlar. yerli turistler daha az rağbet gösterse de buradaki yürüyüş rotaları tam bir oksijen dopingi sağlıyor.
Yürüyüş rotası severler için Aydın il sınırında yer alan Şirince Tünele adını da veren Selatin köyü ile komşu Belevi Mozolesine uzanan bir yürüyüş tasarlanabilir.
Bir çok rota olmasına rağmen Karaotluk vadisinden Kartalkaya’ya oradan da Çamlık köyü sırtlarına yapılacak bir yürüyüş de oldukça güzel bir rota. Bizim de tercihimiz olan bu rota üzerinde yıkık bir kilise, eski terk edilmiş köy bir çok çeşmeye denk geliyoruz.